Κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου, πέρα από τις γαλανόλευκες στα μπαλκόνια μας, έχουμε και το άγχος μας μήπως μας εντοπίσει καμία σατανική ρεπόρτερ στο κέντρο της Αθήνας και μας ρωτήσει τι γιορτάζουμε, και δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε λόγω του μπερδέματος με την 28η Οκτωβρίου. Δηλαδή την άλλη Εθνική μας Εορτή.

Ωστόσο, τώρα είναι ευκαιρία για να λυθεί όλο αυτό το mess, με το παρακάτω top -10 ταινιών σχετικά με την Επανάσταση, γιατί ως γνωστών όταν ένα ιστορικό γεγονός γίνεται ταινία και την παρακολουθούμε, είναι πολύ πιο εύκολο να συγκρατήσουμε όλο το story στο μυαλό μας. Άρα, στις 25 Μαρτίου του 2024, θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Για την ιστορία -κυριολεκτικά- την 25η Μαρτίου αναφερόμαστε στην Επανάσταση του 1821 που έγινε ενάντια στους Τούρκους μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Ουσιαστικά, αναφερόμαστε στην ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών με σκοπό την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, του ελληνικού κράτους που υπάρχει ακόμη και σήμερα. Με άλλα λόγια τότε γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της Ελλάδας, με την έναρξη και όχι τη λήξη της επανάστασης.

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ