Με δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός περιέγραψε κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί με την διασπορά της πανδημίας στην χώρα μας και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε νέα επιπρόσθετα μέτρα με μοναδικό στόχο την ασφάλεια της δημόσιας υγείας. “Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο. Στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μετά την απόφαση για lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα, η προσοχή στρέφεται στην Αττική που κινδυνεύει να μπει σε καραντίνα.Η απόφαση να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης που σκοπεύει να περιορίσει τις μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θεωρείται βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την διεύρυνση του ωραρίου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως έχουν εισηγηθεί οι λοιμωξιολόγοι. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν νωρίτερα.

Τα δύο σενάρια

Διαβάστε περισσότερα στο TheToc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ