ΔΕΙΚΤΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΩΝΤΑΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Η Κατάθλιψη είναι η νόσος που τείνει να καταλήξει ως τη μάστιγα του αιώνα. Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους γύρω μας τους οποίους θεωρούμε απόμακρους η απομονωμένους. Συχνά ακούμε τη φράση ειδικά στο λεξιλόγιο των νέων (Αυτός είναι πάντα ‘’down’’). H ψυχική απομόνωση είναι ένα είδος απόσυρσης. Το άτομο νοιώθει συχνά μέσα του ότι δεν ανήκει κάπου και βιώνει έντονα το συναίσθημα της μοναξιάς ακόμα κι αν περιστοιχίζεται γύρω του από αρκετούς ανθρώπους. Η ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη παρέχει σημαντικές πληροφορίες για το αν το άτομο έχει αυτή την τάση. Και επειδή τον γενέθλιο χάρτη δε πρέπει να τον αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι ‘’στατικό’’ με την μετακίνηση των πλανητών μπορούμε επίσης να έχουμε αρκετές πληροφορίες για το πότε μπορεί κάποιος να παρουσιάσει Κατάθλιψη.
Οι πλανητικές γωνίες που σχηματίζονται κατά τη στιγμή της γεννήσεως μας διαφορετικές για τον καθένα μας με βάση ( ημερομηνία, τόπο και ώρα γέννησης) είναι οι δείκτες. Και ως επί το πλείστον τον δρόμο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση τον δίνουν οι δύσκολα διαχειρίσιμες όψεις όπως σύνοδος, τετράγωνο, αντίθεση, χιαστί, ενάμιση τετράγωνο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Δύσκολες όψεις μεταξύ των φώτων (Ήλιος- Σελήνη) δημιουργούν μια εσωτερική σύγκρουση στον άνθρωπο. Είναι σα να σταματάει κανείς πάνω σ’ ένα σταυροδρόμι και να μη ξέρει ποιο δρόμο να επιλέξει. Γιατί άλλα θέλει η ψυχή και άλλα ο ίδιος ως προσωπικότητα. Αυτό λοιπόν το δίλλημα γίνεται η αιτία που πολλές φορές οδηγεί σε ψυχική απομόνωση.
Ο Ήλιος και η Σελήνη αντιπροσωπεύουν τους γονείς σ’ ένα γενέθλιο χάρτη. Σε δύσκολες γωνίες δείχνουν ότι το άτομο δεν αντιλαμβάνεται τους γονείς του σαν κάτι ‘’ενιαίο’’ αλλά ως ξεχωριστές οντότητες με διαφορετικές απόψεις. Και αυτό οδηγεί το άτομο σε ψυχικό διχασμό.

Οι δύσκολες όψεις του Κρόνου με Ήλιο- Σελήνη- Ερμή- Αφροδίτη- Άρη.
Δύσκολες όψεις Κρόνου-Σελήνης

Ειδικά οι δύσκολες όψεις Κρόνου-Σελήνης είναι αρκετά επιβαρυντικός παράγοντας. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ψυχισμό του ανθρώπου καθώς και τις ψυχικές αντιδράσεις του. Αυτή η όψη παγώνει τον ψυχισμό και δεν επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με το συναίσθημα μας. Έτσι το άτομο αποστασιοποιείται και απομονώνεται. Η παιδική ηλικία εδώ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση του ατόμου. Το παιδί δε πήρε όσο θα έπρεπε αγάπη και στοργή και αυτό το κουβαλάει και ως ενήλικας. Έτσι περιορίζει και την εκδήλωση συναισθημάτων απ την πλευρά του. Το άτομο νοιώθει μόνο.

Δύσκολες όψεις Κρόνου-Ερμή
Ο Ερμής αντιπροσωπεύει το νευρικό σύστημα το οποίο αν απορυθμιστεί λόγω Κρόνου δημιουργεί κλονισμούς άρα και δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση η οποία οδηγεί στην κατάθλιψη.

Δύσκολες όψεις Κρόνου-Άρη
Η δράση εδώ αναστέλλεται. Έλλειψη πρωτοβουλιών-ανασφάλεια και αίσθηση αποτυχίας που κάνει το άτομο να οδηγείται στην παραίτηση.

Δύσκολες όψεις Κρόνου-Αφροδίτης
Έλλειψη ενδιαφέροντος για τις προσωπικές του ανάγκες. Αδυναμία να εκφραστεί συναισθηματικά και έτσι απογοητεύεται και παραιτείται.

Δύσκολες όψεις Ποσειδώνα –Πλούτωνα με προσωπικούς πλανήτες.
Ο Ποσειδώνας επιφέρει τη διάλυση.

Δύσκολες όψεις με Ήλιο
Μπερδεύει το άτομο σχετικά με το είδωλο του. Το αποπροσανατολίζει από τους στόχους και τα θέλω του.

Με Σελήνη
Ευαισθητοποιεί τον ψυχισμό σε σημείο που δε μπορεί να αντιμετωπίσει με πρακτικό τρόπο την καθημερινότητα του και παρουσιάζει τάσεις φυγής. Δίνει τάσης φυγής. Κατάθλιψη και εθισμό σε ουσίες.

Με Άρη
Αποσυντονίζει τη δράση και δίνει προβλήματα στη σεξουαλικότητα. Ειδικά σε αντρικά ωροσκόπια μπορεί να γίνει η κύρια αιτία προς την κατάθλιψη.

Με Αφροδίτη
Ασάφεια στο να αναγνωρίζει κάποιος τις αξίες και τι είναι σημαντικό για αυτόν. Αποτέλεσμα η συναισθηματική μοναξιά.
Δύσκολες όψεις του Πλούτωνα με προσωπικούς πλανήτες. Ο Πλούτωνας μπορεί να δείξει την κληρονομική προδιάθεση που έχει κάποιος στο να παρουσιάσει κατάθλιψη. Αντιπροσωπεύει το DNA. Επίσης γεμίζει το άτομο με ανασφάλειες, φοβίες και έντονο άγχος.

Δύσκολες όψεις Ωροσκόπου με Κρόνο- Ποσειδώνα –Πλούτωνα. Επίσης λόγω ευαισθησίας στο να παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους κατάθλιψη είναι και τα ζώδια- ωροσκόποι αλλά και σελήνες που ανήκουν στα ζώδια του νερού. (Καρκίνοι- Σκορπιοί- Ιχθύες).

Δύσκολες όψεις που δε πρέπει να μας περνούν απαρατήρητες είναι και οι όψεις Κρόνου-Ποσειδώνα. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της δομής και των ορίων και ο Ποσειδώνας της διάλυσης και της ασάφειας. Όταν τα όρια ενός ανθρώπου διαλύονται τότε το άτομο παραπαίει. Φανταστείτε να μπορούσαμε να τραβήξουμε τον κεντρικό άξονα της γης. Θα ήταν σα να προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε ένα γήινο ‘’ίλιγγο’’ με καταστροφικές συνέπειες .

Συνδυαστικά θα πρέπει επίσης να συνυπολογίζονται και αν έχουμε τονισμένους τους οίκους (12ο 6ο 4ο και 8ο )αλλά και τις όψεις που δέχονται οι κυβερνήτες τους.
Οι προαναφερόμενες όψεις είναι αρκετά ενδεικτικές αλλά σίγουρα όχι καθοριστικές. Τα οριστικά συμπεράσματα διασφαλίζονται όταν εξεταστεί ολόκληρος ο γενέθλιος χάρτης και όχι βασιζόμενος μόνο σε μεμονωμένες όψεις. Γιατί η Αστρολογία είναι η σύνθεση ενός εξαιρετικά δύσκολου πάζλ που μόνο η σωστή γνώση δίνει τη δυνατότητα για τη σωστή τοποθέτηση τους.

Από την Πετρούλα Μπούτση

Φωτογραφίες: Freepik.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ