Πίεση για αλλαγές: Αυτό φέρνει η σημερινή όψη μισού τετραγώνου που σχηματίζει ο Άρης από τους Ιχθύες με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο.

Γράφει η Σταυρούλα Σιώκη

Στις 13 Απριλίου ο Άρης από την  17°.01’  των Ιχθύων κάνει όψη μισού τετραγώνου με τον Πλούτωνα στην 02°.01’  του Υδροχόου. Έτσι όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο από τις 15 έως 19 μοίρες των Ιχθύων και από την 00 μοίρα έως την 4η του Υδροχόουδέχονται επιρροή της όψης.

αλλαγές
H όψη που σχηματίζει σήμερα Σάββατο ο Άρης με τον Πλούτωνα, πιέζει για σημαντικές αλλαγές.
(Photo: istock)

Οι όψεις μισού τετραγώνου στην αστρολογία συχνά είναι χαρακτηρισμένες από ένταση και σύγκρουση μεταξύ των πλανητών που συμμετέχουν. Το άτομο που έρχεται αντιμέτωπο με αυτή την όψη δυσκολεύεται πολύ να την αντιμετωπίσει μιας και τα μπλοκαρίσματα και οι προστριβές που φέρνει είναι ακόμη πιο προκλητικά από την όψη τετραγώνου.

Η όψη αυτή θεωρείται Κρόνιας φύσης και αν αναλογιστούμε ότι στις 10 Απριλίου ο Άρης έφυγε από μια σύνοδο με τον Κρόνο για να εμπλακεί σε μισό τετράγωνο με τον Πλούτωνα, καταλαβαίνουμε ότι το άτομο θα πρέπει να παλέψει με ισχυρά μπλοκαρίσματα στον τομέα του χάρτη του όπου αγγίζει αυτή η όψη.

Ο πλανήτης Άρης στους Ιχθύς προκαλεί μια ξεχωριστή ενέργεια στην προσωπικότητα. Ο Άρης εκφράζει τον πόλεμο, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια, ενώ οι Ιχθύες αποτελούν ένα υδάτινο και ονειρικό ζώδιο.

Σε αυτήν τη θέση, ο Άρης μπορεί να δυσκολεύεται να εκφραστεί με τον τρόπο που συνηθίζει. Οι Ιχθύες είναι ευαίσθητες προσωπικότητες κι ενδιαφέρονται για την τέχνη και την πνευματικότητα. Έτσι, ο Άρης εδώ μπορεί να ενισχύει τον πολεμικό του χαρακτήρα με μια δόση δημιουργικότητας και ευαισθησίας ή να δρα εντελώς στα χαμένα, χωρίς σαφή αίσθηση στόχου και σκοπού.

Αυτό καταλαβαίνουμε τις εσωτερικές εντάσεις που μπορεί να δημιουργεί, όταν κάποιος δεν βρίσκει τον τρόπο να εκφραστεί, αλλά «χάνεται στη μετάφραση».

Ο Πλούτωνας, πλανήτης που συμβολίζει τον μετασχηματισμό και την ανανέωση, όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, προσδίδει μια δυναμική ενέργεια στον χαρακτήρα. Ο Υδροχόος, είναι εκκεντρικός και πρωτοποριακός, επιδιώκοντας την ανεξαρτησία και την καινοτομία.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο ενθαρρύνει την αναζήτηση βαθύτερης σημασίας στη ζωή και τη συμμετοχή σε κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση του Πλούτωνα μπορεί να επηρεάζονται από έναν έντονο ενθουσιασμό για πολιτικά ή κοινωνικά θέματα, ενισχύοντας την ανάγκη για αλλαγή και εξέλιξη. Τονίζει τη σημασία της κοινότητας και της προσφοράς στο κοινό καλό, ενισχύοντας την ανθρωπιστική πλευρά του Υδροχόου.

(Photo: istock)

Κατανοούμε λοιπόν τη μεγάλη πρόκληση που θα βιώσουμε, καθώς ο ένας πλανήτης χάνεται στο υδάτινο Ιχθυακό περιβάλλον, με δυσκολίες στην έκφραση δράσης και ο άλλος «απαιτεί» από το άτομο την βαθιά μεταμόρφωση και την επιβολή αλλαγής και εξέλιξης.

Ας θυμόμαστε επίσης, ότι οι δύο αυτοί πλανήτες, σχετίζονται με την έκφραση της σεξουαλικότητας, οπότε σε κοσμικό επίπεδο θεωρώ ότι θα μας απασχολήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με βίαια σεξουαλικά εγκλήματα.

Πηγή: Christos Archos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΖΩΔΙΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ