Η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη μας συμβολίζει τη μητέρα, τα υγρά του σώματος, το αμνιακό υγρό καθώς και τη μήτρα. Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, τη μνήμη, την κυκλοθυμία, το υποσυνείδητο, τη διαίσθηση, και τον ψυχισμό μας.

Η Σελήνη είναι ένα ουράνιο σώμα ετερόφωτο. Δέχεται το φώς από τον Ήλιο και αυτόματα το αντανακλά. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί και μέσα στο γενέθλιο χάρτη μας.


Το εξωτερικό ερέθισμα την ενεργοποιεί ψυχολογικά και αυτόματα αντιδρά. Ο τρόπος που θα αντιδράσει εξαρτάται με το πώς χρωματίζεται ζωδιακά. Δηλαδή σε ποιο ζώδιο ανήκει. Στις συνθήκες που δημιουργούνται στην καθημερινότητα μας οι αντανακλαστικές αντιδράσεις μας, διαχείρισης των γεγονότων οφείλονται καθαρά από τον τρόπο που λειτουργεί η Σελήνη μέσα στο γενέθλιο κοσμόγραμμα μας.

Η Σελήνη λειτουργεί πιο έντονα και άμεσα στην καθημερινότητα μας περισσότερο απ όλα τα άλλα ουράνια σώματα γι αυτό και έχει μεγάλη σημασία στο χάρτη μας η ζωδιακή της θέση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Πρόκειται για μια αρκετά νευρική Σελήνη με ψυχικές διακυμάνσεις. Είναι αρκετά εξωστρεφής και παρορμητική όμως όσο γρήγορα μπορεί να ταραχτεί άλλο τόσο σύντομα μπορεί και να της περάσει. Ξοδεύεται αρκετά συναισθηματικά.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Μπορεί να δώσει νευρικά προβλήματα και επιθετικότητα. Δεν έχει τακτ. Αποσύρετε εύκολα όταν απογοητευτεί.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Αποζητά την συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια. Έχει αρκετό σθένος για να ξεπερνά δύσκολες καταστάσεις και πρακτική εφαρμογή στον τρόπο που τις διαχειρίζεται. Λατρεύει να απολαμβάνει πράγματα όπως ένα καλό γεύμα. Λίγο νωχελική γιατί της αρέσει να την περιποιούνται. Θα μπορούσε άνετα να συσσωρεύει χρήματα η ακίνητα. Επιθετική μπορεί να γίνει μόνο αν αισθανθεί ότι κινδυνεύουν τα κεκτημένα της.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Μπορεί να δώσει ορμονικά προβλήματα και θυρεοειδή. Γίνεται υπερβολικά σπάταλη.

A toast over a dinner

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Η Σελήνη αυτή αποζητά έντονα την επικοινωνία. Κάνει καλές δημόσιες σχέσεις αλλά οι σχέσεις της είναι επιδερμικές. Δε παρέχει συναισθηματική ασφάλεια αλλά την αποζητά από τον άλλον. Είναι άστατη. Θέλει να μετακινείται διαρκώς. Έχει μεγάλη ευχέρεια λόγου αλλά επιφανειακή κρίση. Θέλει να μαθαίνει τα των άλλων.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Μπορεί να δώσει προβλήματα σε μετακινήσεις και με κοντινούς συγγενείς και αδέρφια. Νευρωτική. Άπιστη

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Πνιγμένη στο συναίσθημα. Εγωιστική σελήνη. Αναμοχλεύει το παρελθόν και προσκολλάτε σε αυτό. Κυκλοθυμική με αυξημένη διαίσθηση. Πολύ δεμένη με την οικογένεια. Υπερπροστατευτική. Αντιμετωπίζει τις καταστάσεις μέσα απ το συναίσθημα γι αυτό και δυσκολεύεται να τις διαχειριστεί .
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Μπορεί να δώσει νευρική ανορεξία και προβλήματα στο στομάχι. Κάνει εξαρτητικές σχέσεις. Προβλήματα στη μήτρα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ
Υπερήφανη Σελήνη. Αγάπη για την τέχνη. Καλόγουστη και αυτάρεσκη. Λατρεύει να περιποιείται τον εαυτό της και την εμφάνιση της. Έχει υψηλές απαιτήσεις από τις σχέσεις της και απεχθάνεται τη μιζέρια. Θέλει να τη θαυμάζουν. Ζεστή αισιόδοξη και λαμπερή.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη.
Δίνει μεγαλομανία και σνομπισμό. Δραματοποιεί τις καταστάσεις. Προβλήματα με τα παιδιά. Τάσεις απαισιοδοξίας. Προβλήματα με την καρδιά

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Η Σελήνη της καθαριότητας και της τάξης. Είναι υπάκουη και εργασιομανής. Εκλογικεύει το συναίσθημα και βρίσκει πρακτικούς τρόπους και λύσεις στα καθημερινά της ζητήματα. Ξέρει να φροντίζει αλλά συναισθηματικά είναι λίγο παγερή. Δοτική αλλά γκρινιάρα με τάσεις υπέρ ανάλυσης . Έχει ενδιαφέρον και άποψη για ιατρικά θέματα. Αγαπά τα ζώα
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Υποχόνδρια και κατά φαντασία ασθενής. Τεμπέλα. Ασκεί έντονη κριτική. Βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Προβλήματα με τα έντερα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ
Αυτή η Σελήνη δίνει μεγάλη κοινωνικότητα αλλά αναλώνεται σε αυτήν. Σημαντική Σελήνη για τα MΕDIA.Δημοφιλής. Καλόγουστη με ευγενικούς τρόπους. Διπλωματία. Χαμογελαστή αγαπά τα κομπλιμέντα. Κολακεύεται εύκολά. Ειδική για μόδα και τέχνη. Αναποφάσιστη. Σικάτη και ανοιχτόμυαλη. Εξαρτημένη από τη γνώμη των άλλων.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Δίνει προβλήματα στο γάμο. Αν νοιώσει μόνη γίνεται άπιστη Δειλία. Προβλήματα με τα νεφρά.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ
Εμμονική Σελήνη και απαισιόδοξη αλλά φοβερά διαισθητική. Συλλαμβάνει την ατμόσφαιρα στο χώρο με την πρώτη ματιά. Θέλει να έχει τον έλεγχο γι αυτό χειραγωγεί. Ανικανοποίητη με βαθιά υπαρξιακή αγωνία. Καλή σελήνη για διαλογισμό, αστρολογία ψυχολογία. Έχει πάθη και εξαρτήσεις. Ζηλιάρα και κτητική. Πάντως αν θελήσει να διεισδύσει για να βρει την άκρη της μπορεί να τα καταφέρει. Παθιασμένη για χρήμα και ερωτική.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Δίνει γυναικολογικά προβλήματα. Παθιασμένες εξαρτητικές σχέσεις. Σχέσεις με υπόκοσμο και μαφία. Εμμονές και φοβίες. Προβλήματα στα γεννητικά όργανα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Η αισιόδοξη Σελήνη του ζωδιακού. Αγαπάει τα ταξίδια και την ξένη κουλτούρα. Γενναιόδωρη και εκδηλωτική. Ανήσυχο πνεύμα. Δεν έχει κόμπλεξ. Φιλοσοφημένη αλλά ερωτικά άπιστη. Δε θέλει δεσμεύσεις. Υψηλά επίπεδα γνώσεων και πνευματικά ενδιαφέροντα. Αεικίνητη με εναλλαγές παραστάσεων. Γάμους με ανθρώπους από το εξωτερικό. Δε μιζεριάζει.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη.
Μεγάλο ξόδεμα ενέργειας. Νομικά προβλήματα και προβλήματα στο συκώτι. Φανατισμός.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Αξιοπρεπής αλλά συναισθηματικά ψυχρή. Φοβάται να έρθει σε επαφή με το συναίσθημα της. Γεμάτη πρέπει. Δέσμια από την εικόνα στο κοινωνικό περιβάλλον. Τελειομανής και εργασιομανής. Συμφεροντολόγα. Έχει συγκεκριμένες αρχές. Φιλόδοξη με ανεπτυγμένο το αίσθημα του καθήκοντος. Στοχευμένες επαφές. Θέλει κοινωνική θέση. Καριερίστρια. Με μεγάλες ικανότητες στη διαχείριση. Δε φλερτάρει εύκολα και δεν εκφράζεται.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Τσιγκούνης συναισθηματικά και οικονομικά. Προβλήματα στον επαγγελματικό χώρο και με άτομα εξουσίας. Προβλήματα στα γόνατα στα οστά στις αρθρώσεις και στα δόντια. Δερματίτιδες.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Απρόσωπη Σελήνη. Ανεξάρτητη .Οι σχέσεις ανήκουν στην ομαδικότητα και στη φιλία. Πρωτοπόρα και εκκεντρική. Αδιάφορη στα πρέπει και επαναστάτρια. Με ανώτερη αντίληψη και ευφυΐα. Καλή Σελήνη για αστρολογία. Χαμένη στον κόσμο της χωρίς γείωση.
Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Αστάθεια στις φιλικές σχέσεις. Στόχοι που δεν πραγματώνονται. Προβλήματα με το κυκλοφορικό.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ
Καλλιτεχνική Σελήνη. Εύπιστη .Θυματοποιείται εύκολα. Αυξημένη διαίσθηση. Λέει εύκολα ψέματα όχι για κακό αλλά γιατί ζει στον ονειρικό κόσμο της. Απίστευτα δοτική. Μπορεί εύκολα να την εκμεταλλευτούν. Εμπνευσμένη. Βλέπει πολλά όνειρα έχει οράματα. Κάνει εξαρτητικές σχέσεις. Μεγάλη ροπή σε τοξικές ουσίες. Ανασφαλής με φοβίες. Φοβερά ευαίσθητη. Πληγώνεται εύκολα. Φοράει ροζ γυαλιά.

Με δυσαρμονικές όψεις στο χάρτη
Εξιδανίκευση. Ψυχολογικές παθήσεις. Προβλήματα στα πέλματα. Εξαρτημένη με σχέσεις και ουσίες. Αφελής.

Από την Πετρούλα Μπούτση
[email protected]
6906869820

Φωτογραφίες: Freepik.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ